SKŁADNIKI:
3 jaja
1/3 szkl. oleju
1,5 szkl. mąki
1 cukier wanilinowy
3/4 szkl. cukru kryształu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka przyprawy korzennej bądź do piernika
oraz 400 ml puree z dyni
Składniki mokre mieszamy w jednej misce.
W drugiej misce mieszamy suche. Przygotowujemy puree z dyni: 1 kg dyni obranej, kroimy na paski bądź a w kostkę wykładamy na blaszkę i kładziemy łyżką gdzieniegdzie masło. Pieczemy dynię w piekarniku w 160* ok 15 min, dynia musi być mieciutka ale nie możemy jej przypalić. Upieczona dynię miksujemy blenderem.
Do składników suchych wlewamy mokre, miksujemy i na koniec dodajemy puree z dyni.
Wszystko przekladami na blaszkę wyłożoną papilotkami i pieczemy ok 30 min w tem. 170-180*
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz