CIASTO:
- 20 dag mąki
- 10 dag masła
- 2 żółtka
- 15 dag cukru pudru
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Schłodzić. Wyłożyć na blaszkę ( 25x35 cm ), podpiec 10 min w 170*.
MASA SEROWA:
- 1,30 kg sera zmielonego
- 3/4 szklanki cukru
- 6 żółtek
- 3/4 szklanki oleju
- 1/2 szklanki mleka
- 2 opakowania budyniu waniliowego (70gx2)
- 2 opakowania cukru waniliowego
- skórka otarta z 1 cytryny
- 2 łyżki soku z cytryny
KISIELOWA PIANKA:
- 2 opakowania kisielu truskawkowego lub wiśniowego(70d)
- 6 białek
- 3/4 szklanki cukru
- szczypta soli
- 25 dag margaryny Kasi
- 1 szkl.cukru pudru
- 7 łyżek kakao
- 2 łyżeczki żelatyny
- 5 łyżek wrzątku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz