Sernik Dyniowy
Spód:
30 dag ciastek oreo lub neo
7 dag masła roztopić
Blenderem zmiksować ciastka dodać roztopione masło-wymieszać. Wyłożyć na tortownicę o średnicy 24 cm.
Masa SEROWO-DYNIOWA:
- 30 dag pieczonej dyni (dynie myjemy kroimy ze skórą na kawałki, wykładamy na blaszkę-skórą do spodu, zapiekamy 30 min w 180*). Studzimy i obieramy ze skórki. Miksujemy.
- 25 dag cukru
- 3 jaja
- 1 cukier wanilinowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 budyń śmietankowy
- aromat pomarańczowy
- 1 kg sera z wiaderka
- 250 g mascarpone
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wylewamy na ciasteczkowy spód i pieczemy 1h w 175*.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz