BABA MIGDAŁOWA
Składniki
- jajka 5 szt
- cukier 1 szklanka niepełna
- margaryna Kasia 1 kostka
- mąka pszenna 1,5 szklanki
- mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
- proszek do pieczenia 1 łyżka
- olejek migdałowy
Sposób przyrządzenia
Margaryne topimy i schładzamy. W miseczce miksujemy cukier z jajkami, do momentu, az cukier sie rozpuści. Przesiewamy oba rodzaje mąk z proszkiem do pieczenia.
Do ubitych z cukrem jaj dodajemy ostudzona margarynę, nastepnie porcjami maki, a na koniec olejek.
Ciasto przekładamy do formy keksowej wysmarowanej tluszczem i wysypanej bułką tartą.
Pieczemy około godziny w 180 stopniach.
Po upieczeniu, jeszcze gorącą babkę posypujemy cukrem pudrem zmiksowanym z cukrem waniliowym.
SMACZNEGO!!
Do ubitych z cukrem jaj dodajemy ostudzona margarynę, nastepnie porcjami maki, a na koniec olejek.
Ciasto przekładamy do formy keksowej wysmarowanej tluszczem i wysypanej bułką tartą.
Pieczemy około godziny w 180 stopniach.
Po upieczeniu, jeszcze gorącą babkę posypujemy cukrem pudrem zmiksowanym z cukrem waniliowym.
SMACZNEGO!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz