Snow-Falling-Effect

niedziela, 5 grudnia 2010

Baba jak się patrzy:)

Niedziela relaks przy kawce;)Polecam BABĘ MIGDAŁOWĄ:)

BABA MIGDAŁOWA

Składniki

  • jajka 5 szt
  • cukier 1 szklanka niepełna
  • margaryna Kasia 1 kostka
  • mąka pszenna 1,5 szklanki
  • mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżka
  • olejek migdałowy


Sposób przyrządzenia

Margaryne topimy i schładzamy. W miseczce miksujemy cukier z jajkami, do momentu, az cukier sie rozpuści. Przesiewamy oba rodzaje mąk z proszkiem do pieczenia.

Do ubitych z cukrem jaj dodajemy ostudzona margarynę, nastepnie porcjami maki, a na koniec olejek.
Ciasto przekładamy do formy keksowej wysmarowanej tluszczem i wysypanej bułką tartą.

Pieczemy około godziny w 180 stopniach.

Po upieczeniu, jeszcze gorącą babkę posypujemy cukrem pudrem zmiksowanym z cukrem waniliowym.
SMACZNEGO!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz