piątek, 21 stycznia 2011

Sałatka Chińska

SAŁATKA CHIŃSKA
  • 1 łagodna zupka chińska
  • 1 ostra zupka chińska
  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • kapusta pekińska
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • słoik papryki konserwowej (600 ml)
  • 3 jajka
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Zupki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, jedynie zalać je mniejszą ilością wody. Ostudzić. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia dodać przyprawy i ostudzić. Kapustę pekińską drobno posiekać (można nie dawać jej całej). Fasolę i kukurydzę osączyć z zalewy. Czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać majonez, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz