- 1 łagodna zupka chińska
- 1 ostra zupka chińska
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- kapusta pekińska
- puszka czerwonej fasoli
- puszka kukurydzy
- słoik papryki konserwowej (600 ml)
- 3 jajka
- majonez
- sól
- pieprz
Zupki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, jedynie zalać je mniejszą ilością wody. Ostudzić. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia dodać przyprawy i ostudzić. Kapustę pekińską drobno posiekać (można nie dawać jej całej). Fasolę i kukurydzę osączyć z zalewy. Czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać majonez, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz