Snow-Falling-Effect

wtorek, 18 marca 2014

Mokry Murzynek

Super mokry murzynek, delikatny a zarazem wyrazisty smak...Uczta dla podniebienie -mega szybki:)




Składniki:

  • 1,5 kostki margaryny
  • 2szkl cukru kryształu
  • cukier waniliowy
  • 5 łyzek kakao
  • 6 łyzek wody
  • 1,5 szkl. mąki
  • 1  łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jaja
W garnku rozpuścić margaryne wraz z cukrem, cukrem waniliowym, kakao i wodą.Zagotować i ostudzić.
 Do ostudzonej masy dodać 4 żóltka. Dokładnie wymieszać.
Odlać 1/2 szkl.masy. do reszty dodać przesianą mąkę z proszkiem. Pozostałe białka ubić i delikatnie wymieszać z masą. Piec ok 45 min w 180* do tzw. suchego patyczka. 
Gdy murzynek ostygnie polać pozostała masą.  

SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz