Muffinki pochodzą również od Margarytki, uwielbiam jej przepisy!
Ten przepis jest rewelacyjny!Na drugi dzień nie są twarde ani suche!
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 aromat waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/4 łyżeczki soli
2 jajka
pół szklanki oleju
1 szklanka mleka
W jednym misce połączyć suche składniki: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek, sodę, sól.
W drugim składniki mokre: roztrzepać jajka, wlać mleko, aromat waniliowy i olej. Wymieszane mokre składniki wlać do suchych i lekko wymieszać, tylko do połączenia się składników.
Papilotki napełnić masą ale tylko 3/4 żeby się nie wylały.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, wstawić blaszkę i piec 20 minut duże.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz