Snow-Falling-Effect

poniedziałek, 22 sierpnia 2011

Sernik na Kruchym Cieście

MASA:
1 kg sera - twaróg trzykrotnie mielony
1 budyń waniliowy lub śmietankowy
1 szklanka cukru
5 jajek
1 cukier waniliowy
3/4 szklanki oleju
2 szklanki mleka

CIASTO:
25 dag mąki
10 dag margaryny
1 jajko
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Etapy przygotowania

Do twarogu wsypać budyń i dokładnie wymieszać i odstawić na czas dodania do reszty składników

Cukier, jajka i cukier waniliowy ubić na puszystą masę. Do ubitej masy dodać olej i mleko - wymieszać. Tą płynną masę wlać pomalutku do twarogu wymieszanego z budyniem. Masę mieszać aż nie będzie grudek(najlepiej ręką - wtedy łatwo można rozetrzeć grudki). Gotową masę odstawić. Masa jest bardzo płynna, nie zrażać się, gwarantuję że się upiecze.

Teraz należy wyrobić ciasto kruche z podanych wyżej składników.

Gotowym ciastem wyłożyć blaszkę na ciasto pomalutku wylać masę serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Powłożeniu ciasta obniżyć temperaturę do 180 stopni i piec około 1 godziny.

Gotowy sernik można posypać cukrem pudrem lub polać polewą;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz