piątek, 31 grudnia 2010

Rybka w cieście naleśnikowym;)

Polecam rybkę w cieście naleśnikowym w zalewie;)

CIASTO:
  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl wody
  • 2 jajka
  • 2 łyżki wegety lub kuicharka
RYBA:
  • 1 kg filetów rybnych pangi , mintaja, dorsza w zależności kto jakie woli
Składniki na ciasto zmiksować i zatapiać w nim rybę smażyć;)

ZALEWA:
  • 2 szkl. wody
  • 0,5 szkl. oleju
  • 4 łyżki octu
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki ketchupu
  • 0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego
WARZYWA

4 cebule, słoik papryki konserwowej, słoik ogórków konserwowych pokroić w kostkę, wszystko poddusić i wlać do zalewy;)

SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz