Snow-Falling-Effect

poniedziałek, 17 września 2012

Brzoskwiniowiec Serowy


CIASTO:
-25 dag margaryny
-3,5 szkl. mąki najlepsza pszenna
-1 szkl. cukru
-2 łyzeczki proszku do pieczenia
-100 ml gęstej śmietany 18%
-10 dag smalcu (jeśli ktoś nie ma doda margaryne)
-3 łyżki kakao
Wszystkie składniki połączy i zagnieśc, schłodzic na czas przygotowywania masy serowej.

MASA SEROWA:
-25 dag margaryny
-6jaj
-1szkl. cukru
-1 kg sera (ja użyłam z wiaderka)
-1 op. cukru waniliowego
-2 op. budyniu waniliowego
-owoce brzoskwin 1puszka chyba, że ktoś daje świeże to ok 0,5kg


Brzoskiwnie osączyc i pokroic w kosteczkę, margarynę utrze z żółtkami oraz cukrem i cukrem waniliowym. Dodac ser (jeżeli kupiony na kg to wcześniej zmielic), wsypa budynie i dalej ucierac. Na koniec ubic na sztywno pianę z białek. Do masy dodac pokrojone brzoskwinie oraz ubitą pianę-delikatnie wymieszac.

Wyjąc ciasto z lodówki i podzielic na 2 części-jedna większa, druga mniejsza. większą częśc ciasta rozwałkowac i przenieśc na blaszkę wyłożoną papierem. Na ciasto wylac masę serową i rozsmarowac. Pozostałe ciasto rozwałkowa dośc cienko i pokroic w paseczki. Z pasków ułożyc kratkę na masie serowej. Piec ok 90 min w 180*
Upieczone ciasto można posypac cukrem pudrem bądź pola polewą:)
SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz