Coś mnie naszło na barszcz czerwony ale tak inaczej:)
Postanowiłam, zrobić taki jaki jadałam u mjej Kochanej Babciuni.
Wywar:
Kości wędzone
Włoszczyzna: Marchew, Pietruszka, seler, Por, lubczyk
Buraki zależy od wielkosci w tym roku w moim ogródku wyrosły bardzo pokaźne:)
Cebula 1 szt-zeszklona wcześniej na oleju.
ziarenka pieprzu
liść laurowy
ziele angielskie
2 łżki octu badz jak kto woli kwasku
Ugotować wywar razem z włoszczyzną. Buraki obrać pokroić na ćwiartki lub mniejsze kawałki-zależy od wielkości buraków. Wrzucić do wywaru razem z zeszkloną cebulką i zagotować. Doprawić do smaku zupkę.
W między czasie ugotować ziemniaki, okrasić cebulką. Podawać z barszczem:)
Pychotka:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz