Snow-Falling-Effect

poniedziałek, 8 lutego 2016

Pączki Hiszpańskie




  • 200 g mąki
  • 4 jaja
  • 100 g masła
  • szczypta soli
  • 1 szklanka wody
LUKIER: 
ok. 0,5 kg cukru pudru i 3,4 szklanki wody podgrzewamy, musi być bardzo gęste wtedy jest najlepszy lukier, można dodać aromat cytrynowy


Przygotowanie:
  1. Wodę z masłem i szczyptą soli zagotowujemy.
  2. Do wrzącej wody wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy by nie zrobiły się grudki, zmniejszamy ogień i ucieramy (mieszamy) tak by masa zaczęłą odchodzić od ścianek garnka.
  3. Studzimy, wystudzone miksujemy z jajami.
  4. Papier do pieczenia tniemy na kwadraty (wzdłuż szerokości 3 kwadraty powinny wyjść).
  5. Masę nakładamy do szprycy o najgrubszej końcówce i wyciskamy koło na każdym kwadracie z papieru.
  6. Olej rozgrzewamy, smażymy do koloru słomkowego.
  7. Papier z ciastem wykładamy ciastem do spodu czyli przewracamy.
  8. Studzimy polewamy lukrem:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz