środa, 30 marca 2011

Babka Tulipanowa



SKŁADNIKI:)
  • 9 białek
  • 1 1/2 szklanki mąki krupczatki
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanki oleju
  • 2 łyżki maku
  • 1 łyżka kakao
  • 1 kisiel wiśniowy
PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Na przemian dodawać mąkę, olej i proszek do pieczenia. Podzielić na 4 części. do 1 części dodać żółtka i 2 łyżki mąki do 2 dodać kakao do 3 dodać kisiel wiśniowy do 4 dodać mak Wlewać na blaszkę ciasto poczynając od 1 części do 4 na środek blachy. piec 40 – 45 min

1 komentarz: