Snow-Falling-Effect

wtorek, 9 lutego 2016

Teczowe ptasie mleczko

  • 1 kg sera z wiaderka
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 2 galaretki truskawkowe ( czerwone)
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 galaretka żółta
  1. Blaszkę keksówkę wykładamy folią aluminiową. Na spód i boki wykładamy biszkopty.
  2. Ser dzielimy na 2 części. Do jednej części dodajemy 1 galaretkę czerwoną rozpuszczoną w szklance wody. Kiedy galaretka zacznie tężeć wlewmy do sera i mksujemy. Wylewamy na biszkopty, odstawiamy do lodówki. 
  3. Galaretkę zieloną rozrabiamy w 1 szklance wody, studzimy gdy zacznie tężec wylewamy na masę czerwoną.
  4. Galaretkę żółtą rozpuszczamy w 1 szklance wody i dodajemy do 2 części sera, miksujemy, wylewamy na zastygłą galaretkę zieloną.
  5. Galaretkę czerwoną rozrabiamy w 1,5 szklanki wody i wylewamy na zastygłą masę żółtą;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz