wtorek, 25 lutego 2014
Cynamonowiec
Składniki suche:
50dag mąki
20 dag cukru kryształu
1/2 łyżeczka soli
Składniki mokre:
2 jajka
1 czubata szklanka śmietany
1 szklanka jogurtu naturalnego (ja dałam grecki)
1/2 szkl. oleju
15 dag rodzynek wczesniej sparzone
1 op. cynamonu Kamis
W jednej misce mieszamy składniki suche a w drugiej misce mokre.
Do suchych wlewamy mokre dodajemy rodzynki i wszystko porządnie mieszamy do połączenia się składników. Wykładamy keksówkę papierem. Dzielimy na 3 cześci, wykładamy pierwszą cześć i na nią sypiemy obficie cynamonem. Z drugą częścią postępujemy tak samo. Na trzecią część również sypiemy cynamon z łyżką brązowgo cukru, może być biały. Pieczemy w 160* przez 70 min.
Smacznego:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz