Teczowe ptasie mleczko
- 1 kg sera z wiaderka
- 1 opakowanie biszkoptów
- 2 galaretki truskawkowe ( czerwone)
- 1 galaretka cytrynowa
- 1 galaretka żółta
- Blaszkę keksówkę wykładamy folią aluminiową. Na spód i boki wykładamy biszkopty.
- Ser dzielimy na 2 części. Do jednej części dodajemy 1 galaretkę czerwoną rozpuszczoną w szklance wody. Kiedy galaretka zacznie tężeć wlewmy do sera i mksujemy. Wylewamy na biszkopty, odstawiamy do lodówki.
- Galaretkę zieloną rozrabiamy w 1 szklance wody, studzimy gdy zacznie tężec wylewamy na masę czerwoną.
- Galaretkę żółtą rozpuszczamy w 1 szklance wody i dodajemy do 2 części sera, miksujemy, wylewamy na zastygłą galaretkę zieloną.
- Galaretkę czerwoną rozrabiamy w 1,5 szklanki wody i wylewamy na zastygłą masę żółtą;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz