Snow-Falling-Effect

piątek, 8 września 2017

Sernik dyniowy



Sernik Dyniowy

Spód:
30 dag ciastek oreo lub neo
7 dag masła roztopić

Blenderem zmiksować ciastka dodać roztopione masło-wymieszać. Wyłożyć na tortownicę o średnicy 24 cm.


Masa SEROWO-DYNIOWA:

  • 30 dag pieczonej dyni (dynie myjemy kroimy ze skórą na kawałki, wykładamy na blaszkę-skórą do spodu, zapiekamy 30 min w 180*). Studzimy i obieramy ze skórki. Miksujemy.
  • 25 dag cukru
  • 3 jaja
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 budyń śmietankowy
  • aromat pomarańczowy
  • 1 kg sera z wiaderka
  • 250 g mascarpone
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wylewamy na ciasteczkowy spód i pieczemy 1h w 175*.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz