Snow-Falling-Effect

wtorek, 2 kwietnia 2013

Puszysta Babka Cytrynowa

5 jajek
3/4 szkl cukru 
1 szkl mąki pszennej 
1/2 szkl mąki ziemniaczanej 
25 dag stopionego masła(margaryny) 
aromat cytrynowy 
sok z 1/2 cytryny 
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 
1 cukier waniliowy 

Jajka ubić z  cukrem na  puszystą masę. Dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlewać powoli letnie masło (margarynę), dodać sok z cytryny i aromat. Wymieszać delikatnie i wyłożyć ciasto do wysmarowanej  foremki. Piec w 170st ok. 40-50 minut. 


1 komentarz:

  1. :)moja tak pięknie nie wyszła;)troszkę popękała i pudrem tylko posypałam. Twoja po prostu bajeczna.

    przytulam Ciebie do serduszka :)

    OdpowiedzUsuń