- 1 kg sera w wiaderku
- 2 galaretki cytrynowe (rozpuszczamy w 3 szklankach wody)
- 1 aromat cytrynowy lub pomarańczowy
- 1 szklanka cukru
- 0,5 l śmietany 30% lub 36%
- 1 opakowanie biszkoptów
- DODATKOWO: 1 lub 2 galaretki na górę rozpuszczona 1 w 1,5 szkl. wody)
- Ser mieszamy z cukrem do rozpuszczenia. W międzyczasie przygotowujemy galaretki i zostawiamy do ostudzenia.
- W drugiej mijsce ubijamy śmietanę na sztywno.
- Do masy serowej delikatnie dodajemy bitą śmietanę i tężejące chłodne galaretki ( nie mogą zastygnąć muszą być lejące) oraz aromat. Chwilkę mieszamy do połączenia się składników.
- Biszkopty wykładamy na blaszkę i wylewamy na nie masę. Na górę rozrabiamy dodatkową galaretkę.
SMACZNEGO:)
Sernik na zimno |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz