Sernik Dyniowy przepyszny rozpływający się w ustach!
Spód:
30 dag ciastek oreo lub neo
7 dag masła
Masło i ciastka wrzucamy do naczynia miksującego obrót 6/ 30 sekund.
Masę przekładamy do tortownicy 24 cm.
Masa SEROWO-DYNIOWA:
Masa SEROWO-DYNIOWA:
- 30 dag pieczonej dyni (dynie myjemy kroimy ze skórą na kawałki, wykładamy na blaszkę-skórą do spodu, zapiekamy 30 min w 180*). Studzimy i obieramy ze skórki. Miksujemy z cukrem w naczyniu ok. 20s/obrót 4.
- 25 dag cukru
Następnie dodajemy resztę składników:
- 3 jaja
- 1 cukier wanilinowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 budyń śmietankowy/waniliowy
- aromat pomarańczowy
- 1 kg sera z wiaderka
- 250 g mascarpone
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wszystkie składniki miksujemy 1 min/ obrót 6.
Wylewamy na ciasteczkowy spód i pieczemy 1h w 175*.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz