Snow-Falling-Effect

niedziela, 18 marca 2012

Ryba w cieście naleśnikowym z ziołami


Ryby-kocham je jeść:) Już mojej 1,5 rocznej córeczce przyrządzam na parze:)
Ten przepis, który proponuję jest dla wszystkich:)

1,5 kg fileta (wg uznania) u mnie przyjęła się Tilapia.
Zioła do ryb, przyprawa do ryb, zioła prowansalskie.
Taką mieszankę mieszam z 3 łyżkami oleju i namaszczam rybkę.
Najlepiej przykryć folią aluminiową i włożyć do lodówki na ok 2 godz żeby przesiąkło.

Składniki na ciasto naleśnikowe:
- 2 szkl. mąki
- 1 szkl. mleka
- 1 szkl. wody gazowanej
- szczypta soli
Ciasto musi być gęste, lejące się by nie spływało bardzo z ryby.
Rybkę zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz